gallery/foto 6
gallery/foto 8

Over ons

Op 4 Mei herdenken we de oorlogsslachtoffers in de muziektuin en het oorlogsmonument bij het gemeentehuis van Laarbeek.


Op 5 Mei vieren we onze vrijheid in de muziektuin en op het Piet van Thielplein.
De Laarbeekse gemeentes : Aarle-Rixtel, Beek en Donk, Lieshout en Mariahout werden tijdens Operatie Market Garden in September al bevrijdt. Op 4 Mei 1945 capituleerde Duitsland en op 5 Mei werd even buiten Wageningen de capitulatie getekend. Daarom hebben we ervoor gekozen om onze vrijheid op 5 Mei te vieren. Runningteam Laarbeek gaat in estafettevorm het Bevrijdingsvuur in Wageningen halen en zal via alle dorpskernen uiteindelijk het vuur ontsteken langs het gemeente van Laarbeek in Beek en Donk.


In de muziektuin zullen originele voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog te zien zijn, kramen met o.a Veteranen Vereniging Laarbeek, muziek uit de jaren 40-45 en tentoonstellingen. Op het Piet van Thielplein zullen activiteiten zijn voor kinderen o.a een zandbaan met mini-tanks, springkussens en stoeptekenen. Vanaf 19u kan er gedanst worden op live muziek.


De herdenking op 4 Mei zal om 19:00 uur starten rondom de muziekkiosk in de muziektuin in Beek en Donk. Aan diegenen die slecht ter been zijn is gedacht.
De activiteiten op 5 Mei zullen tussen 11:00 uur en 16:00 uur plaatsvinden.


Volg onze facebook pagina voor alle updates omtrent 4 en 5 Mei en geschiedenisweetjes uit WO2 en latere oorlogen.
Want oorlogen zijn van alle tijden en Vrijheid is niet vanzelfsprekend! 

4-5 Mei Werkgroep Laarbeek.

TEAMLEDEN